تبلیغات
هنر بانو - کلمپه (شیرینی سنتی کرمان)
گاهی باید کم باشی تا کمبودت احساس شه ، نه اینکه نباشی تا نبودنت عادت شه.

کلمپه (شیرینی سنتی کرمان)


از دوست خوبم نقره بانو
مواد لازم:
آرد سفید .................. 1 کیلو
روغن جامد .............. نیم کیلو
ماست شیرین ............ یک لیوان
آب نصف................. لیوان
خمیر مایه ................ یک قاشق چای خوری

مواد داخل کلمپه:
خرمای بدون هسته و چرخ شده ........... یک کیلو
هل ، میخک ، دارچین ..................... به مقدار لازم

ابتدا روغن را گرم کرده. شیر را حرارت داده تا ولرم شود و با ماست و آب مخلوط می کنیم.

خمیر مایه را در یک استکان کوچک آب نیمه گرم حل کرده ( سعی کنید خمر مایه را هم نزنید و بگذارید تا خمیر مایه خودش در آب حل شود)

 سپس خمیر مایه را به مواد خمیر که قبلا مخلوط کرده بودیم اضافه می کنیم. سپس آرد را اضافه کرده ورز می دهیم تا خمیر آماده شود.

خمیر را به مدت 10 – 15 دقیقه بگذارید تا استراحت کند. سپس به اندازه یک گردو از خمیر برداشته و وست انرا ندکی گود کنید

 یک گلوله کوچک از خرمای چرخ کرده و ادویه زده را میان ان قرار داده بالای خمیر را ببندید بصورتی که خمیر به شکل کیسه شود و خرما میان خمیر ما قرار بگیرد

 سپس با قالب مخصوص کلمپه یا هر قالب دیگری روی آن را قالب زده بطوری که گلوله ما پهن شده و به شکل یک دایره صاف و به ارتفاع نیم سانت دربیاید.

 سپس دور آن را مانند قطاب میپیچیم یا ساده باقی می گذاریم و روی ان را با چنگال سوراخ میکنیم و در فر می گزاریم تا با حرارت زیاد پخت شود تا زمانی که زیر آن ها برشته شود.







موضوع: رمضان،
برچسب ها: رمضان.افطار.شیرینی،
[ دوشنبه 31 تیر 1392 ] [ 01:46 ب.ظ ] [ سادات ] [ نظرات() ]