تبلیغات
هنر بانو - شله زرد
گاهی باید کم باشی تا کمبودت احساس شه ، نه اینکه نباشی تا نبودنت عادت شه.

شله زرد


منبع

مواد لازم:

برنج نیم دانه ایرانی معطر.......................................یك پیمانه

آب............................................................... 7 تا 9 پیمانه

شکر.............................................................. 2پیمانه

کره ................................................................50 گرم 

گلاب .............................................................یك لیوان

خلال بادام ...........................................................۱۰ گرم

زعفران دم کرده ................................................ به مقدار لازم

روغن مایع..........................................................۳/۱ پیمانه 

خلال پسته ، خلال بادام ، دارچین و پودر گل محمدی مقداری برای تزیین 
طرز تهیه:

ابتدا برنج را پاک کنید و دانه های تیره آن را جدا کنید سپس2 یا 3 ساعت بدون نمک بگذارید


تا خیس بخوره . پس از اون آبش رو خالی کرده و در قابلمه ای نسبتا" بزرگ و روی حرارت زیاد


با مقدارآبی که تعیین شده بگذارید تا آبش جوش بیاد . همین که آبش به جوش اومد حرارت 


گاز طوری تنظیم کنید تا از جوش نیفته و یک کره هم توش بندازین تا برنج راحت تر باز بشه . 


بگذارید تا آرام آرام بپزه بطوریكه كاملا له شود . اگر احیانا" آب شله زرد کم و یل خیلی غلیظ 


شد توش مقداری آب جوش بریزید . در این فاصله آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد . 

پس از اینکه برنج کاملا" شکفته شد و جا افتاد شكر را کم کم به آن اضافه کنید وبه مدت 50


دقیقه در حرارت پایین گاز بجوشد تا جا بیفتد . برای اینکه بدونین شیرینی شله زرد کافیه یا نه


؟ بهتره که کمی از آن را داخل ظرفی بکشید تا سرد شود سپس شیرینی آن را بچشید و اگه


کم بود کمی شکر به آن اضافه کنید . اگه دیدید که شله زرد خیلی سفت شده کمی آب


جوشیده بهش اضافه کنید . پس از اینکه غلظت شله زرد به حد مناسبی رسید زعفران دم کرده


و خلال بادام را به آن اضافه کنید . در این مرحله به مدت 20 دقیقه آن را روی حرارت خیلی


ملایم بگذارید تا جا بیفته . برای معطر کردن شله زرد گلاب و عصاره هل را در این مرحله به آن


اضافه کنید . در پایان شعله را خیلی کم کرده و آن دم بگذارید . عصاره هل یعنی اینکه پود هل


رو مانند زعفران دم کرده و آبش رو توی شله زرد بریزین . ) 


پس از آن شله زرد رو تا گرمه در ظرف مناسبی بکشید و بگذارید تا سرد شود در این فاصله


نباید آن را تکان دهید بگذارید تا سفت بشه و رویه ببنده . برای تزئین آن هم سطح شابلون را


چرب کرده و روی شله زرد بگذارید و با مقداری دارچین اونو تزئین کنید مواظب باشید که


هنگام تزئین ، دارچین به بیرون قالب نریزد . سپس اطراف آن را با خلال بادام ، خلال پسته و


یا پودر گل محمدی تزئین کنید . در ضمن توجه داشته باشید که پس از تزئین و برای جلو


گیری از عرق کردن در ظرف را نبندید . 




موضوع: رمضان،
برچسب ها: شله زرد،
[ سه شنبه 25 تیر 1392 ] [ 02:13 ب.ظ ] [ سادات ] [ نظرات() ]